Klik her for at oprette en profil

  Brugernavn
 
  Password
       Glemt login info?  

Holdbeskrivelser

Holdene i SKK er primært inddelt efter niveau, men så vidt muligt også efter alder. Her kan du læse om de forskellige hold.

 

Skøjteskolen

Skøjteskolen er for dig under 18 år, som kunne tænke dig at lære at stå på skøjter. Vi træner 3 gange om ugen (2 gange på is; 1 gang off-ice). Skøjteskolen er inddelt i:

· Lille skøjteskole (under 9 år)

· Store skøjteskole (over 9 år)

Du starter på trin 1 og arbejdere dig videre op ad trinene til trin 5. På hvert trin bliver der trænet på nogle faste øvelser. Når din træner vurderer, at du kan disse øvelser godt nok, bliver du rykket videre til næste trin. Det forventes, at man så vidt muligt kommer til alle træninger. Deltagelse i off-ice er obligatorisk og inklusiv i kontingentet.

Når du skøjter på skøjteskolen, har du mulighed for at stille op til Funskate-konkurrencer i kategorien ”Funskate Element” (se mere under ”Konkurrencer”).

Det er også muligt at tilmelde sig skøjteskolen med skøjtning 1 gang ugentligt. Det må dog forventes, at de holdkammerater, der skøjter 2 gange om ugen, rykker hurtigere videre.

 

Familietimen

Familietimen er for dig, der gerne vil skøjte med din familie. Der er rig mulighed for at lege eller træne, hvad man har lyst til, da der ikke er nogen træner på holdet. Der vil dog altid være en træner til stede på isen.

 

Voksenhold

Hvis du er over 18 år og kunne tænke dig at starte til kunstskøjteløb, så er voksenholdet noget for dig. Vi træner 3 gange om ugen, heraf 2 gange på isen og 1 off-ice. Herudover er der mulighed for selvtræning flere gange om ugen (se træningsplanen). Vi er mellem 18 og 60 år og skøjter for sjov, motion og sammenhold.

Holdet bliver inddelt i 2-3 hold efter niveau med hver sin træner. Voksenholdet er et meget populært hold, da det er en sjov og anderledes måde at dyrke motion på. Den eneste forventning til løberne på holdet er godt humør og gå-på-mod. De fleste vælger at træne 2 gange om ugen, men det er også muligt blot at komme 1 gang om ugen. Deltagelse i off-ice 1 gang om ugen er valgfri, men inklusiv i kontingentet, hvis man skøjter 2 gange om ugen.

 

Funskate-hold

Funskate-holdene (F1 og F2) er for dem, der skal videre fra skøjteskolens trin 5. Der er to Funskate-hold, som er inddelt efter alder og niveau. Når man går på et af disse hold, skal man have lavet et program, så man kan stille op til Funskate-konkurrencerne i kategorien ”Funskate Free”. (Læs mere om at få lavet program under ”Program og patch”). Det bliver en del af træningen at træne dette program, også selvom man ikke ønsker at stille op til konkurrencer.

Forventninger til løbere på disse hold er deltagelse i off-ice 2 gange om ugen, som er obligatorisk og inklusiv i kontingentet. Det forventes herudover, at alle løbere på holdet varmer op i 15-20 minutter, inden de skal på is (med mindre off-ice ligger lige inden). Opvarmningen er en fast del af træningsrutinen på dette niveau.

 

F1

Vi er mellem 13 og 16 år, og træner 6 gange om ugen, heraf 4 gange på isen. Herudover er der mulighed for selvtræning (se træningsplan). Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

 

F2 

Vi er mellem 10 og 16 år, og træner 5 gange om ugen, heraf 3 gange på isen. Herudover er der mulighed for selvtræning (se træningsplan). Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

 

Konkurrencehold 

Konkurrenceholdene er for de løbere, der enten har bestået et DSU-mærke og dermed kan stille op til DSU-konkurrencer eller på sigt skal tage mærket. Løberne på konkurrenceholdende stiller oftest op i K/K1-rækkerne til DSU-konkurrencerne. Indtil løberne er klar til at tage DSU-mærket, stiller de op i Funskate-konkurrencer.

Det forventes, at løbere på K-holdene kommer til alle træninger. Deltagelse i off-ice er obligatorisk og inklusiv i kontingentet. Det forventes herudover, at alle løbere på K1, K2 og K3 varmer op i 15-20 minutter, inden de skal på is (med mindre off-ice ligger lige inden) og strækker ud efter træningen. Opvarmning og udstræk er en fast del af træningsrutinen på dette niveau.

 

K1

Vi træner 10 gange om ugen, heraf 7 gange på isen. Herudover er der mulighed for morgentræning og selvtræning (se træningsplan). Vi er mellem 13 og 16 år og har alle lige taget DSU-mærket. Vi skal stille op i Novice K1 og Junior K1, men nogle af os skal starte sæsonen med at stille op i Funskate Free, indtil vi er helt klar til DSU-konkurrencerne. Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

K2 

Vi træner 6 gange om ugen, heraf 4 gange på isen. Vi er mellem 9 og 11 år og løber Funskate Free. Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

 

K3 

Vi træner 6 gange om ugen, heraf 4 gange på isen. Vi er mellem 8 og 10 år og løber Funskate Free. Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

 

K4

Vi træner 5 gange om ugen, heraf 3 gange på isen. Vi er mellem 8 og 9 år og skal snart have vores egne programmer (læs mere om at få lavet program under ”Program og patch”). Det er den ansvarlige træners vurdering, hvornår en løber er klar til at rykke op.

 

Aspiranthold

Aspirantholdene er for de løbere, der enten har bestået et eller flere DSU-mærker og dermed stiller op til DSU-konkurrencer, eller de små løbere, der på sigt skal tage DSU-mærkerne og blive konkurrence- eller mesterskabsløbere. Løberne på aspirantholdene stiller op i både K-, K1-, K2- og M-rækkerne til DSU-konkurrencerne. Indtil de små aspirantløberne er klar til at tage DSU-mærket stiller de op i Funskate-konkurrencer. Det er trænerne, der vurderer, hvilke løbere der er klar til at træne på A-holdene.

Det forventes, at man kommer til alle træninger. Deltagelse i off-ice er obligatorisk og inklusiv i kontingentet. Det forventes, at løbere på A1 og A2 varmer op i 15-20 minutter, inden de skal på is (med mindre off-ice ligger lige inden) og strækker ud efter træningen.

 

A1

Vi træner 11 gange om ugen, heraf 8 gange på isen. Herudover er der mulighed for morgentræning og selvtræning (se træningsplan). Vi er mellem 11 og 16 år, og løber alle DSU-konkurrencer i Novice K- og Junior K-rækkerne.

 

A2

Vi træner 9 gange om ugen, heraf 6 gange på isen. Herudover er der mulighed for morgentræning og selvtræning (se træningsplan). Vi er mellem 9 og 11 år og løber næsten alle DSU-konkurrencer. Nogle af os løber Funskate Free, men skal i løbet af sæsonen tage DSU-mærket.

 

A3

Vi træner 5 gange om ugen, heraf 3 gange på isen. Vi er mellem 6 og 7 år og skal snart have vores egne programmer (læs mere om at få lavet program under ”Program og patch”).

 

A4

Vi træner 4 gange om ugen, heraf 3 gange på isen. Vi er mellem 4 og 7 år og skal snart have vores egne programmer (læs mere om at få lavet program under ”Program og patch”).

 

Oldboys

Oldboys er for løbere, der tidligere har trænet på højt niveau og gerne vil holde sporten ved lige på et lavere niveau. Holdet træner 2 gange om ugen, men er ret fleksibelt, da vi godt ved, at det kan være svært at få et liv med gymnasium/universitet, arbejde og træning til at gå op. Det er muligt at løbe program til træningen og stille op til DSU-konkurrencer. (Læs mere om at få lavet program under ”Program og patch”). Det er også muligt kun at træne en gang om ugen.

 
Denne side er drevet af Klubmodul.dk